Boekbinder Bruns sinds 1969

Over Ruud Bruns

Boekbinder Bruns, te Bergen op Zoom

Boekbinder Bruns sinds 1969.

In 1969 begon ik op 14 jarige leeftijd als leerling handboekbinder. Ik heb mijn vak in eerste instantie geleerd bij Gieles de Groot in Bergen op Zoom, destijds een bekende naam in de regio.
Na een periode van ruim 16 jaar bij Gieles, heb ik mij verder verdiept in het vak, onder meer door het volgen van de opleiding boekrestauratie, te Amsterdam. Ook heb ik mijn blik verruimd en gewerkt bij diverse bedrijven, zoals:

* Rijksarchief in Middelburg, ontzuren van papier en restauratie van werken uit de jaren 1500-1700.
* Restauratie-Atelier Helmond, restauratie en vernieuwen van boekbanden en perkamenten banden.
* Boekbinderij van de Woestijne te Middelburg, waar ik de laatste 15 jaar gewerkt hebt als allround boekbinder en boek-restaurateur. Het vervaardigen van overslagdozen, prentdozen, prentmappen en portefeuilles kwam veelvuldig voor.
Vanwege het faillissement van het laatste genoemde bedrijf heb ik besloten om zelf het heft in handen te nemen en onder de naam Boekbinder Bruns een nieuwe start te maken. Familie, vrienden, oud collega's en niet te vergeten; mijn laatste werkgever, hebben mij veel steun gegeven.

Naast het bindwerk heb ik boekbindcursus gegeven aan groepen in een kunstcentrum, tevens kan er in overleg met de klant besloten worden bepaalde werkzaamheden op locatie uit te voeren. Denk hierbij aan een archief of stukken met een hoge verzekeringswaarde.

En met mijn atelier aan huis kan ik prima uit de voeten!
Uw bindwerk ligt in vertrouwde handen bij Boekbinder Bruns.

neem Contact op

Uw bindwerk ligt in vertrouwde handen bij Boekbinder Bruns.
crossmenu